Slanger

For at finde en slange der passer til dit dæk, skal du blot kende hjulstørrelsen, og den bredde dækket har. Spørg gerne kundeservice. Ventiltypen på slangen kan beskrives forskelligt af mange forhandlere. Følgende navne hører under samme identiske ventilt...

Slanger

Til toppen

For at finde en slange der passer til dit dæk, skal du blot kende hjulstørrelsen, og den bredde dækket har. Spørg gerne kundeservice. Ventiltypen på slangen kan beskrives forskelligt af mange forhandlere. Følgende navne hører under samme identiske ventiltype:

  • AV (schrader) - Autoventil og MTB ventil.
  • DV (almindelig) - Dunlop eller tysk ventil.
  • RV (presta) - Racerventil, Fransk, Sclaverand-ventil eller Renn-ventil.

AV (auto-ventil):
Anvendes også på biler, og kan derfor pumpes på de fleste tankstationer, eller meget hurtigt i garagen hvis du har en kompressor med bil-adapter. Ventilen har en diameter på 8,5 mm., og har som regel et max tryk på 4 Bar. Derfor er den typisk uegnet til racercykler. Har du en cykel med DV ventil, kan du uden problemer skifte til denne ventiltype (med mindre du skal have et højere dæktryk), da de har samme bredde, og du derved er sikker på, at hullet i fælgen passer til ventilen.

DV (dunlop-ventil): 
Har samme bredde som AV ventiler, og kan ca. tage 6 Bar i lufttryk. Denne ventil findes typisk på citybikes, og børnecykler. 

RV (racer-ventil): 
Ventilen åbnes manuelt ved at dreje toppen rundt med fingrene. Kan holde et meget højere lufttryk end andre ventiltyper og, har en diameter på 6,5 mm. - samt variabel ventillængde der understøtter specielle racercykel-fælge. Er derfor bedst egnet til racercykler, og kan i mange tilfælde med fordel også fint vælges på andre cykel-typer. 

Til toppen