Cykeldæk

Et af det bedste steder man kan opgradere sin cykel, er ved dækvalget. Dækket er nemlig en naturlig del af den roterende vægt på din cykel og derved kan der være mærkbar forskel ved at få nogle lettere dæk på din cykel. Cykeldæk er en hovednerve i din cyk...

Cykeldæk

Til toppen

Et af det bedste steder man kan opgradere sin cykel, er ved dækvalget. Dækket er nemlig en naturlig del af den roterende vægt på din cykel og derved kan der være mærkbar forskel ved at få nogle lettere dæk på din cykel. Cykeldæk er en hovednerve i din cykel. Det er dem, der skal sørge for at du ikke sejler og skrider gennem traffikken, men der imod hjælpe dig frem på en sikker måde, med godt greb i underlaget. Dine dæk, skal kunne dræne vand væk og være så punkterfri, som muligt.

I vores webshop sælger vi kvalitetsdæk fra førende mærker, som suger sig fast, dræner og beskytter. Vi sørger for det sikre, så du kan koncentrere dig omkring det sjove. Vores webshop sælger kvalitet til billige priser. Vi har prisgaranti, som sikrer dig at vi ikke sælger dyrere end andre i Danmark. Vi leverer til hele Danmark og hjælper til med at sørge for din sikkerhed i traffikken.

Numre og størrelser på cykeldæk

Når du skal tjekke hvilken dækstørrelse dit nye cykeldæk skal have, skal du tjekke, hvilke tal der står på det gamle dæk – det er nemlig dækstørrelsen. Tallene står som regel på siden af dit cykeldæk, men er de slidt væk, kan det være nødvendigt at spørge en fagmand. Hvis vi antager, at tallene ikke er slidt væk på dit dæk, og der eksempelvis står 32-622 på dit cykeldæk, beskriver de 622 dækkets diameter, mens de 32 viser bredden af dit cykeldæk.

Finder du bredden af dit cykeldæk mindre betydelig, skal du blot bruge diameteren, som i dette eksempel er 622. Husk på, at fælgen skal være smallere end selve dækket. Hvis du vælger at købe et cykeldæk, som er bredere end dit gamle, skal du huske på, at dækket bliver en smule højere. Derfor er det altid en god idé at tjekke om det nye dæk kan være på din cykel. Ofte kan det knibe lidt med pladsen, hvis cyklen er udstyret med skærme. Derfor skal man altid tjekke hvor meget plads der er til de nye dæk på for- og baggaflen inden køb.

Brug tabellen til når du måler dit cykelhjul og dækstørrelsen

Hvis du er i tvivl om dækstørrelsen, kan du se nærmere på en cykeldæk tabel. Her kan du nemt og overskueligt finde netop det dæk, som passer til din cykel. Oftest indeholder en tabel over dækstørrelser både engelske, franske og tyske mål, samt fælge omkreds i mm. Så kan du nemt finde frem til den helt rigtige størrelse, selvom det ikke er et dansk nummer.

Ud over de internationale dækstørrelser, findes der også ETRTO-listen (European Tyre and Rim Organisation). Det er denne liste og disse numre, der siger noget om diameteren og bredden af dit hjul, som er beskrevet tidligere.

Det er også muligt at finde en tabel andetsteds, over hvilket lufttryk dækket svarer til, samt en cirka-vægt over det enkelte cykeldæk. Dette kan overvejende være en fordel, hvis man blandt andet skal bruge cykeldæk til et mere professionelt behov.

Hvis du har svært ved at finde rundt i denne tabel, eller hvis du umiddelbart ikke kan finde hverken dæk eller slanger, der passer til dit cykelhjul, kan du altid spørge hos os, som hurtigt kan hjælpe dig med størrelse, du skal bruge. Det er nemlig ikke en nødvendighed, at du selv kender størrelsen på dine cykelhjul eller den gamle dækstørrelse. Dog er det en god idé at vide lidt om disse størrelser på forhånd.

Med andre ord er det slet ikke komplekst, at skulle skifte de gamle dæk ud på dine cykelhjul. Giv dig blot lidt tid til at sætte dig ind i en smart tabel, eller tjek det gamle nummer på dine cykeldæk. Og som sagt, kan du altid få hjælp hos os.

Til toppen